ŽELIM ŽIVOT - blog Zaklade Ana Rukavina

27.11.2015., petak

Pedesettisućiti darivatelj pridružio se Registru na Danu otvorenih srca

Dragi naši, nakon 4. Dana otvorenih srca koji Zaklada Ana Rukavina organizira u spomen Aninog preranog odlaska, Registar je veći za 167 novih potencijalnih darivatelja matičnih stanica. Tijekom Dana otvorenih srca održanog 27. studenog u prostorijama Zaklade, svi zainteresirani građani mogli su se upoznati s radom Zaklade i važnošću upisa u Registar. Buduće majke saznale su detaljnije informacije o djelovanju javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina i darivanju matičnih stanica iz pupkovine.
„Na današnjem Danu otvorenih srca, kojim se sjećamo naše drage Ane, Registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružila se jubilarna, pedesettisućita darivateljica, Tea Poturica. Kad smo krenuli s radom, Registar je brojao skromnih 150 potencijalnih darivatelja, i u tom trenutku smo razmišljali kako bi bilo lijepo kada bi ih bilo barem 5.000. Nismo ni sanjali da ćemo u manje od devet godina rada doseći brojku od 50.000 ljudi koji su se nesebično upisali u Registar kako bi pomogli oboljelima diljem svijeta da nađu svog podudarnog darivatelja i dobiju priliku za ozdravljenje.“ izjavila je gospođa Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade.
„Moja sestra je studentica medicine i svaki dan dolazi doma s pričama iz studentske prakse koje su me motivirale da se upišem u Registar i pomognem nekome kome će moje krvotvorne matične stanice jednoga dana, nadam se pomoći.“ izjavila je jubilarna, pedesettisućita darivateljica Tea Poturica (26), prof. matematike iz Jakovlja kraj Zaprešića.
Zaklada Ana Rukavina i ove godine, 21. prosinca, organizira tradicionalni božićni koncert „Želim život“ na glavnom zagrebačkom Trgu, zajedno s medijskim partnerom Novom TV, uz izravan prijenos na Novoj TV. Ovim koncertom, koji se održava jubilarni, deseti put, Zaklada želi zahvaliti svima koji su svojim plemenitim donacijama doprinijeli razvoju Zaklade i omogućili da se Anin san ostvari. Svi građani, koji ne budu mogli sudjelovati na koncertu, mogu pomoći radu Zaklade pozivom na humanitarni broj 060 9000 koji će biti aktivan od 01. do 31. prosinca. Pozivom na humanitarni broj građani doniraju 5,00 kuna + PDV.
Hvala svima od srca.


- 19:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2015 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Zaklada Ana Rukavina

Kontakti i linkovi:

iz Aninog pisma:

Samo za taj osjećaj